photo
Головна » 2018 » Лютий » 7 » У Швейцарії розробили цеглини з кращою в світі теплоізоляцією.
23:28
У Швейцарії розробили цеглини з кращою в світі теплоізоляцією.

Інженери швейцарського дослідного інституту Empa створили цеглу з найкращими на сьогодні ізоляційними показниками, заповнивши їх аерогелем.

Аерогелі - матеріали, в яких рідкий компонент гелю замінений на газоподібний. Крім того, що вони вкрай легкі, у них дуже високі теплоізоляційні якості. Янніс Вернер і його колеги з Empa розробили аерогель, який легко заповнює отвори глиняної цегли.

У порівнянні з цими так званими «аероцеглинами», цеглу тієї ж структури і товщини з ізоляцією з перлітового наповнювача на третину гірше утримують тепло. Це означає, що стіни з аероцегли можна будувати на 35% тонше при тих же теплоізоляційних якостях.

Різниця проявилося ще більш яскраво, коли аероцеглині порівняли зі старими добрими неізольованими цеглинами, які проводять тепло в 8 разів краще. За розрахунками Empa, для того, щоб викласти з цієї речовини стіну, так само добре захищає від холод у, як 20-см стіна з аероцегли, вона повинна бути шириною 2 метри.

На жаль, є й заковика - аерогель, який зараз використовується в цих нових цеглинах, досить дорогий: один квадратний метр стіни обійдеться на $ 520 дорожче звичайної стіни. Проте, Вернер сподівається, що технологічний прогрес дозволить знизити вартість матеріалу, і тоді аероцегла зможе стати практичною заміною шарів ізоляції, пише New Atlas.

По материалам hightech.fm

Категорія: Новини | Переглядів: 979 | Додав: Yuri2 | Рейтинг: 5.0/1